Gastenboek


Naam

E-mail
Website

Bericht

Teken het gastenboek

Carlos en Nadine 07-11-2021 17:54:49

September 2015: onze bijna 90-jarige moeder "Reineke" kwam met een gebroken knie bij jullie terecht.
Wat als tussentijdse oplossing bedoeld was, werden uiteindelijk bijna 6 volle jaren!
Heimwee en verdriet om wat niet meer kon, ruimde gaandeweg plaats voor een soort thuisgevoel.
Mede dankzij de goeie zorgen van Lucie (verpleegster/sterrenkok/entertainer en nog veel meer markten,..),de vrijwilligers en de medebewoners, maar ook het zicht op het boerderijleven, de aangename terrassen, de mooie kamers en de aangename leefruimtes paste oma zich aan.
Als van zelfsprekend hielp de vroegere bakkersvrouw in de keuken nog tot enkele weken voor ze stierf.
Groenten kuisen werd een bijna dagelijks ritueel.
Deze huiselijke bezigheden zijn zo belangrijk voor de zelfwaarde van een ouder persoon: nog iets kunnen betekenen, al is het soms miniem.
Ook wij prijsden ons gelukkig dat oma niet in een rusthuis vertoefde en niet alleen tijdens de lockdown. 6 jaar is een hele periode, 2021 een speciaal jaar, voor iedereen, ook voor jullie.
Humor blijft een lekkere saus die jij elke dag probeert te serveren en daardoor je medebewoners in een hoge trilling brengt en ze hierdoor zonniger en gezonder houdt.
Bedankt Lucie, Peter en je team.
Carine De Jans 20-09-2021 21:07:29
Lucie, Peter en alle vrijwilligers,
Wat was ik blij dat mijn pa na zijn beroerte in april 2019 bij jullie terecht kon. Hij kreeg een ruime kamer, waar we met zijn eigen spullen een thuisgevoel konden creëren. Hij werd meteen goed onthaald bij de andere bewoners en ook met Lucie, Peter en de andere vrijwilligers was er een klik. Initieel was het de bedoeling om nog terug naar huis te komen maar mijn pa merkte zelf dat dit niet haalbaar was en hij besliste om bij jullie te blijven. Hij kreeg er niet alleen de beste zorgen; het werd ook zijn nieuwe thuis, waar hij met veel liefde omringd werd. Hij werd er ook gestimuleerd om zijn best te doen bij de logo en ook om zoveel mogelijk te blijven bewegen. En aangezien hij een echter Bourgondiër was, genoot hij ook met volle teugen van de lekkere maaltijden en verwennerijen. 
Toen corona op de proppen verscheen, prijsde ik me gelukkig dat hij niet in een rusthuis verbleef want hij kon blijven genieten van het leven op de boerderij, hij kon samen met de andere bewoners blijven genieten van de lekkere maaltijden en ik kon op een veilige manier in contact blijven met mijn vader.
De weg was niet altijd gemakkelijk maar Lucie heeft steeds alles gegeven voor zijn welzijn. Ik ben haar daar enorm dankbaar voor. 
Als ik ooit het geluk heb om oud te worden en het niet meer lukt om alleen te wonen, dan hoop ik dat ik ook terecht kan in een Hof De Mote, waar zorg, respect voor de oudere, waardigheid, familiale sfeer, vriendschap en liefde primeren.
Jullie blijven voor altijd in mijn hart en ik zal altijd met een brede glimlach terug denken aan jullie warme nest. Diep respect voor hetgeen jullie doen!
Dorine Dhaene 29-10-2020 21:51:17
Beste Lucie , lieve medewerkers en bewoners
Ik wil jullie uit het diepste van mijn hart bedanken voor de supermooie 18 maanden die mijn ma Gaby bij jullie heeft beleefd.
Lieve Lucie ik weet niet wat we hadden moeten doen in april 2019 toen mijn ma plots door een zware val plots niet thuis kon herstellen en jij ons redding bracht en alles in het werk bracht om mijn ma op te nemen.
Wat voor een paar weken normaal ging zijn werden uiteindelijk 18 maanden, eerst het zware herstel en dan kwam de vakantieperiode waardoor ma langer bleef zodat we konden genieten van ons verlof ondanks de problemen met de gezondheid maar die hebben jullie zo goed opgevangen zodat wij een onbezorgde vakantie hadden.
En toen kwam de winter en bleef ons ma overwinteren want ze voelde zich goed bij jullie.
Normaal zou maart dan het eindpunt worden maar toen kwam dat lelijk beestje en uiteindelijk werd het half oktober.
Ze heeft er echt de warmte gevoeld van een hechte familie, hield er van de hoeve, van Prutske, van het paardje, van noten rapen, van de vriendschap
Dikke merci voor alles wat jullie hebben gedaan en hebben betekend, jullie zitten voor altijd in ons hart, het gaat jullie goed en doe ze daar de grtjs, Gaby en familie❤❤❤
Katrien De Bruycker 01-08-2020 08:33:43
Mijn moeder revalideerde een zestal weken in Hof ter Mote na een operatie. Op Hof ter Mote werd ze met open armen ontvangen door Lucie en haar team. Ze verbleef er in een heel ruime, nette en gezellige kamer met alle comfort en een eigen badkamer. Overdag genoot ze van de rust op het zonnige terras of in de ruime leefruimte. Ze kon er ook genieten van dagelijks versbereide maaltijden, en natuurlijk de lekkere dessertjes niet vergeten!
Lucie controleerde en verzorgde dagelijks de wonde van mijn moeder, steeds met de glimlach en altijd klaar om een handje te helpen. Door de coronamaatregelingen werden de bezoekjes beperkt ( wat volstrekt normaal was) maar Lucie hield mij toch steeds op de hoogte over het welzijn van mijn moeder.
Kortom, mijn moeder heeft kunnen revalideren in een heel vriendelijke huiselijke sfeer. Nogmaals een grote dankjewel aan Lucie en haar team!

Bob en Martine Collumbien 18-03-2019 21:03:54
Onze moeder kwam hier terecht op 93-jarige leeftijd, toen het alleen wonen in een service flat te moeilijk werd voor haar. Ze verbleef hier in een familiale sfeer, omringd door de uitstekende zorgen aangeboden door Lucie en haar medewerkers. Ze had haar eigen ruime kamer maar verbleef toch het grootste deel van de dag samen met de andere gasten in de leefruimtes en buiten op het terras bij mooi weer. Het bezoek werd altijd met warmte begroet en de koffie en lekkernijen stonden altijd klaar. Onze moeder is in Hof de Mote gestorven en we zijn Lucie enorm dankbaar voor de begeleiding bij het stervensproces. Samen met de huisdokter en de andere verpleegkundigen kreeg onze moeder perfecte palliatieve zorg – het kon niet beter in een ziekenhuis en was het uiteraard veel minder steriel. Als familie konden we er dag en nacht bij blijven in huiselijke sfeer. Op de boerderij was er veel leven –zo werd een kalfje geboren enkele uren voor we van onze moeder afscheid namen – een symbolische cirkel van leven en dood.
Met veel dank aan Lucie, Peter en medewerkers – ze behouden een heel aparte plaats in ons hart
Lambrecht Maureen 04-01-2019 10:34:44
Wij willen jullie allemaal nog eens extra bedanken voor alle goede zorgen die mijn ouders ontvangen hebben tijdens hun verblijf op Hof de Mote. Mijn papa was 4,5 maanden bij jullie, mijn mama 2,5 maanden. Een hele periode dus. Maar de huiselijke sfeer en de vriendelijke omgang maakten zo veel goed. Ze zijn beiden tiptop verzorgd geweest en hun gezondheid werd super opgevolgd door Lucie. De maaltijden worden ter plaatse bereid en zijn dus altijd vers. Een echte aanrader voor hulpbehoevende bejaarden!
Een dikke proficiat aan Lucie en Peter en hun team!
GABRIELLE VANCRAEYNEST 13-12-2018 10:44:30
Lieve Lucy en medewerkers en medebewoners
Bij deze willen wij jullie nogmaals bedanken voor het schitterende verblijf die jullie mijn ma hebben gegeven gedurende haar 4 weken herstel.
Ze voelde zich bij jullie echt thuis, de gemoedelijke sfeer, de goeie verzorging, het lekkere eten, de hartverwarmende knuffels, kortom alles was er, het heeft haar echt deugd gedaan.
Dank U wel voor alles , jullie vormen een gouden team, echt een aanrader voor wie steuun en hulp nodig heeft in jullie prachtige B&B
Familie Vancraeynest Gaby, Dorine
Frederikus PAS 29-11-2018 10:13:42
B&B "de Mote" betekende voor ons een ideale plaats om rustig te revalideren aan de voet van de Vlaamse Ardennen, weg van alle drukte.
In een huiselijke sfeer konden we genieten van alle comfort, ook op medicinaal gebied : huisarts, verpleging, kine zijn ter beschikking.
De maaltijden worden door de eigenares zelf bereid waarbij gebruik gemaakt wordt van eigen producten.
De omgeving leent zich uitstekend tot wandelingen en fietstochten, terwijl bij zonnig weer het heerlijk vertoeven is op het terras bij genot van een lekker kopje koffie.
Helena Baert 30-04-2017 12:57:35
Ik heb bijzonder genoten van mijn 2 weken verblijf
in Hof de Mote. Ideaal om op krachten te komen. Gastvrouw Lucy is bijzonder attent, goede keuken, mooie, grote kamer met veel licht.
Filip, Ann, Paul, Mireille 11-06-2016 22:41:18
Bedankt Lucie en Peter, voor de goede zorgen voor ons pa. Dankzij jullie kon opa terug op adem komen en een nieuwe start nemen, dit alles op zijn tempo in jullie huiselijke en gezellige B&B!
Bart, Katrien, Karel, Marijke, Rik 29-05-2016 21:30:49
Tante werd bij haar revalidatie met veel warmte opgevangen in Hof de Mote. Lucie slaagt erin om ons tante volledig te laten opfleuren door medische en voedingsaanpak op maat. Het familiale kader van deze B&B kan dat alleen maar ondersteunen
Liesbeth 05-09-2014 15:14:29
Gisteren werd ik opgehaald door mijn zus voor een verrassing voor mijn 40 ste verjaardag. Na een kappersbezoek werd ik afgehaald door mijn zus, schoonbroer en mijn man. Het was een start van een onvergetelijk mega fantastisch weekend. De B&B is zeer sfeervol en word door Lucie met hart en ziel gerund! Fantastisch wat ze hier doet! Prachtige kamer, geweldig ontbijt en dat met zoveel liefde! Proficiat!! We gaan hiervan nog lang nagenieten!! Bedankt! Liesbeth
Ann & Gérard 27-7-2014 10-08-2014 12:09:07
Une chambre spacieuse et agréable, un petit déjeuner 5 étoiles, le sourire, la gentillesse et la disponibilité de Lucie, tout cela dans une splendide région calme et reposante... Que demander de plus ! Merci Lucie
--- o O o ---
Een aangename grote kamer, met een royaal ontbijt, een fantastische gastvrouw Lucie die altijd klaar staat voor haar gasten met een glimlach,
en dat alles in een prachtig kader van rust en mooie natuur, dank u Lucie
Saar en Tom 07/07/2014 06-08-2014 13:11:28
Rust, stilte en een waar feestmaal als ontbijt- meer heeft een mens niet nodig om te ontstressen :)

anja &wim 10-06-2014 08:20:50
he lucie en petersuper bij jullie te hebben mogen logeren
zeer goede ontvangstuitgebreid ontbijtmooie verzorgde kamers
zeer zeker komen wij nog eens terug
De Uma fietsvrienden 06-04-2014 21:53:04
Voor het tweede jaar op rij hebben we genoten van jullie prachtige,gezellige,verzorgde B&B.Net als vorig jaar viel er weer niets op te merken.Lekker ontspannen,heerlijk slapen en dan genieten van jullie overheerlijk ontbijt en later op de dag van u zelf gebakken taart.Mede dank zij jullie is de ronde op zaterdag voor ons en onze dames een waar genoegen.

Tot volgend jaar en veel grtjs van ons allen.
Santens Natalie 02-01-2014 10:34:10
Wij hebben hier op oudejaarsavond een b&b ontdekt met alles erop en eraan. Een super vriendelijke ontvangst, een kamer die heel prachtig ingericht is, het uitgebreide ontbijt, de ligging om bij weg te dromen. Jullie krijgen van ons 10/10. Wij komen zeker terug. Vele groetjes, Natalie & Hans
Miel 21-12-2013 15:19:37
Ziezo, weer eens voortreffelijk ontvangen op B&B De Mote, goede nachtrust gehad en afgerond met een Luxe ontbijt, thanks, voor herhaling zeker vatbaar
Groetjes Miel
Johan Verspeelt 31-08-2013 11:42:25
Wat een aanrader,heel mooie,gezellige en rustige B & B. ingericht zoals in de boekjes en dit op een prachtige boerderij.
Kamer met zeer goed bed, grote badkamer met alles in, zelfs tandborsteltjes en een kleine attentie.
Ook het ontbijt kon niet beter, in deze B & B krijgt men echt een ontvangst als voor een koning en koningin.
Ook een surplus is de aanwezigheid van een kamer voorzien voor hulpbehoevende bejaarden,revalidatie na operatie en rolstoelgebruikers.
Maar de \"VRIENDELIJKHEID\" en \"GASTVRIJHEID\" van de uitbaters primeert. Lucie je verdient 5+ bedjes op alle vlakken!!!
We komen zeker terug.
Lidwine en Johan
Steven, Valerie en Lara 26-08-2013 10:08:13
Dit is een prachtige B&B waar je perfect tot rust komt en heerlijk verwend wordt. Een perfecte gastvrijheid van heel het gezin maar toch een dikke vette pluim voor Lucie die de rol van gastvrouw perfect invuld!!! Prachtige kamers en mooie omgeving en wij komen hier zeker terug!!! Dit is het perfecte bewijs dat je niet ver moet gaan om te genieten!!! Een echte aanrader voor iedereen!!!
Bedankt voor alles en zeker tot de volgende keer
Patrick,Ann,Dirk ,Marie-Claire 06-08-2013 23:02:42
Beste Peter en Lucie
wij 2 dagen bij jullie komen logeren en dit is heeeeel goed meegevallen. Een prachtige inrichting waar we zeker van genoten hebben. Een daguitstap met de vespa\'s die superleuk was met een uitgebreide picknick achterop. Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor de goede ontvangtst en zeker tot later
Nest, Francine, Tim, Marijke en ons Joreke 21-07-2013 00:04:39
Beste Lucie, Peter en kids,

Wat hebben we genoten van ons verblijf op jullie prachtige boerderij! Eénmaal we thuis waren, was het even afkicken, want nu kwam de heerlijke geur van koffie ons niet tegemoet. En stond er \'s morgens geen lekker en super uitgebreid ontbijt op ons te wachten. We waren deze week dus niet met ons \"gat\" in de boter gevallen, maar in de \"room\"!!! Op en top vakantie en dit gewoon in Vlaanderen...
Ook voor ons Joreke werd goed gezorgd. Voor hem stond er een mooi gedekt babybedje klaar en als we wilden, konden we gerust op uitstap gaan zonder hem, want bij Lucie was hij in veilige handen. Jullie zullen ons dus zeker terug zien!!! En met de B&B-termen te eindigen: Jullie verdienen 5 bedjes op alles...!!!
Joke en Olivier 01-07-2013 22:14:51
Ons verblijf in Hof De Mote was super. Vriendelijk ontvangst, mooie landelijke kamers, mooie omgeving, lekker en rijkelijk gevuld ontbijt,... Echt genieten zeker met de jacuzzi erbij. Heel hartelijk ontvangen. Lucie en Peter laten je direct thuis voelen, luisteren naar je wensen, zonder zich op te dringen. Mooie ruimte beneden met tafel, keuken en biljardtafel. Deze keer kwamen we alleen relaxen maar we komen zeker nog eens terug met bevriende koppels en kinderen.
De Cocker Valérie 19-06-2013 18:50:15
Een verjaardagsfeest geven bij B&B Hof ter Mote is op en top! Net genoten van een super, heerlijk verjaardagsfeest voor onze kinderen. Het was dik in orde, een extra dikke pluim voor de gastvrijheid! Doe zo verder! Kortom een hele fijne locatie voor een verjaardagsfeest , net dat tikkeltje anders, maar zo bijzonder en fijn! Vele groetjes
yvette en maurice 18-06-2013 14:55:10
hartelijk dank voor de aangename dag , de leuke ontvangst en de verzorgde bediening ! We hebben genoten !!
Ceuppens Ronny 03-06-2013 07:24:16
Wij hebben werkelijk genoten van jullie B&B vele hotels kunnen er een voorbeeld aan nemen .Een warme ontvangst , heel stijlvol interieur , proper men kan er op de grond eten . Een ontbijt om u tegen te zeggen . Dit is een aanrader van topformaat voor wie wil genieten van alle stilte en de gastvrijheid !!!!!!!!!
Marc, Thérèse, Hélène, Filip, Lander, Ewoud, Annelies, Luc en Merlijn 21-05-2013 19:16:32
Niets overdreven op de site. Een werkelijk heerlijke locatie om in alle rust en schoonheid van de Vlaamse Ardennen een aangenaam weekend door te brengen.
Met een dikke pluim voor gastvrijheid, netheid en uitgebreidheid van het ontbijt. Een interessante kijk op de hedendaagse, gemoderniseerde melkboerderij. Een plezante bij-slecht-weer-meerwaarde van jacuzzi en poolbiljart. En last but not least een verzorgd, ruim en idyllisch slaapvertrek. Onmiddellijk met stip op 1 !
Luyten lieve 01-04-2013 09:19:21
Hallo,
In naam van het UMA-team wil ik jullie bedanken voor de gastvrijheid in jullie gezellige B&B.Mede dankzij jullie zal het meerijden van de Ronde Van Vlaanderen voor hun een prachtige herinnering blijven.
Tot ziens!
Steven & Tanya Van Esser 11-03-2013 22:16:45
We hebben echt genoten van ons weekendje in Hof de Mote! Super gezellige en verzorgde kamer, warme mensen en een overheerlijk ontbijt met alles wat je hart maar begeert. Bonus was een heerlijke jacuzzi onder de sterren. Echt een aanrader!
Ilke & Willem 05-11-2012 19:34:55
Bedankt voor de hartelijke ontvangst! Schitterende locatie en super uitgeruste kamers. Het ontbijt was tot in de puntjes verzorgd. Wij hebben genoten van het verblijf en van de rondleiding op de boerderij. Hier zien jullie ons zeker terug!
Peter,Ingrid,Margot & Amber 17-09-2012 21:16:03
Dichtbij en toch zo ver weg!
Lucie en Peter, bedankt voor het aangename en gastvrije verblijf dat wij mochten ervaren. Nooit gedacht dat even onthaasten zo dicht bij huis kon zijn. De combinatie van een B&B met het leven op een uiterst verzorgde (actieve)hoeve is een ontdekking en unieke ervaring voor groot en klein. Zowel wij als onze dochters hebben er ontzettend van genoten!
kurt sophie &axel alderweireldt 01-09-2012 22:53:59
dank u voor het warme ontvangst en verblijf echt tof doe zo voort respect voor jullie aanpak chapeau
Luc en Hilde Notebaert 22-08-2012 20:30:47
beste Lucie en Peter,
wat hebben we genoten van jullie prachtige locatie en logement ! Jullie zijn een warm en prachtig koppel ! Wij kwamen volledig tot rust in deze prachtige omgeving ! Bedankt voor de ontvangst.

Hilde en Luc Notebaert
Frans Anrys 18-08-2012 20:32:29
Lucie, Peter,
Het was een zeer aangenaam verblijf bij jullie: een nieuwe B&B, mooi en rustig gelegen op een nette hoeve: de ideale uitvalsbasis om al fietsend het prachtig landschap in de omgeving te verkennen. De kamer is degelijk en smaakvol ingericht: voor bed, bad en keuken niets dan lof.
Dank voor het warme onthaal.
Christine Vermeiren 16-08-2012 10:49:41
Voor wie wil genieten van een ontspannende vakantie in een rustgevende omgeving en wil verblijven in een prachtige b£b is Hof de Mote meer dan een aanrader.
johan matton 10-08-2012 18:20:05
proficiat zeer mooi gedaan prachtig
Wouter De Ruyck 19-07-2012 08:19:06
Proficiat met jullie prachtige B&B!